Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Ο Νετανιάχου πηγαίνει στο Μόναχο για να αφυπνίσει τη Δύση

  • ( UPD -16/02/2018 14:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πριν από μια δεκαετία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε την ετήσια διάσκεψη ασφαλείας της Δύσης στο Μόναχο για να πει «τι πραγματικά σκέφτομαι» σχετικά με τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ίδια εκδήλωση αυτής της εβδομάδας για μια παρόμοια έκκληση αφύπνισης σχετικά με την απειλή του πολέμου με το Ιράν.

"Ο πρωθυπουργός θα πει στον κόσμο: Εάν θέλετε να αποφύγετε έναν τεράστιο πόλεμο στο Ισραήλ, τότε να σταματήσετε το Ιράν", δήλωσε ο Yaakov Amidror, συνταξιούχος απόστρατος στρατηγός και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ.

Ο Netanyahu χρησιμοποίησε άλλες ομιλίες υψηλού προφίλ - συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου των Η.Π.Α. και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών - για να τονίσει την υπαρξιακή απειλή που βλέπει από το υποτιθέμενο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν. Την Κυριακή, όταν απευθυνθεί στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, αναμένεται να επικεντρωθεί στη στρατιωτική εμπλοκή του Ιράν στη Συρία με συμβατικά όπλα.

Το Ισραήλ αισθάνεται όλο και περισσότερο εγκαταλελειμμένο, καθώς οι περιφερειακοί εταίροι δίνουν προτεραιότητα στα συχνά αντικρουόμενα συμφέροντά τους στον επταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, τώρα που ένας κοινός εχθρός - το Ισλαμικό Κράτος - έχει ηττηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό έχει αφήσει τους Ισραηλινούς ηγέτες με μια άσχημη επιλογή: Ή θα ανεχτούν μια μόνιμη ιρανική στρατιωτική παρουσία στα σύνορά τους ή κινδυνεύουν να πάνε σε πόλεμο για να την αποτρέψουν.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required