Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Σε δημοπρασία το διαμαντένιο ρολόι του Ελβις

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Λίγοι σταρ του 20ου αιώνα μπορούν να φτάσουν τη λάμψη του Έλβις Πρίσλεϊ. Ο βασιλιάς της ροκ σκόρπισε αναρίθμητα ρίγη σε εκατομμύρια νέους και όχι μόνο θαυμαστές του, ενώ επηρέασε όχι μόνο την Αμερική, αλλά  και όλο τον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 1961, η εταιρεία του RCA Records έκανε ένα φιλανθρωπικό γκαλά και πούλησε 75 εκατ. δίσκους, κάτι που κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε καταφέρει να κάνει μέχρι τότε.

Σε εκείνο το γκαλά ο Ελβις είχε παρουσιαστεί με μια αναμνηστική πλακέτα  και ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι Omega. Η πλακέτα παραμένει ως σήμερα στη Graceland στο Μέμφις. Το ρολόι όμως, ένα διαμαντένιο Omega της Tiffany βγαίνει τον Μάιο σε δημοπρασία στη Γενεύη.

Ο Ελβις είναι γνωστό ότι αγαπούσε πολύ τα ρολόγια. Το συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο από λευκό χρυσό 18 καρατίων και το καντράν του είναι πλαισιωμένο από 44 μπριγιάν, ενώ είναι χαραγμένη και η υπογραφή του Tiffany & Co..

ελλλ

Στην πίσω πλευρά του ρολογιού υπάρχει χαραγμένη η φράση «Στον Έλβις/75 εκατομμύρια δίσκοι/ / RCA Victor / 12-25-60».

Το ρολόι συνοδεύεται από  επιστολή πιστοποίησης της αυθεντικότητάς του υπογεγραμμένη από τον Jimmy Velvet, ιδρυτή και CEO του Μουσείου  Elvis Presley.

Μπορεί κανείς εξάλλου να δει τον Ελβις να φορά το συγκεκριμένο ρολόι σε μια φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στη Βιογραφία του Ελβις που συνέγραψε το 1982 ο  Dave Marsh.

Το ρολόι δημοπρατείται από τον ανιψιό του ανθρώπου που απέκτησε το ρολόι από τον ίδιο τον Ελβις. Η ιστορία λέει πως όταν είδε το ρολόι στο χέρι του Ελβις του άρεσε, με αποτέλεσμα ο Βασιλιάς της Ροκ  να το ανταλλάξει με ένα διαμαντένιο Hamilton που είχε ο άνθρωπος στην κατοχή του.

Την τελευταία φορά που πουλήθηκε ρολόι του Έλβις έπιασε πάνω από 50.000 δολάρια.

Το διαμαντένιο Omega αναμένεται να «πιάσει» από 50.000 – 100.000 δολάρια.

ell11

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required