Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Παραιτείται από Πρόεδρος της DowDuPont ο Άντριου Λιβέρης

  • ( UPD -12/03/2018 13:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την αποχώρηση του Άντριου Λιβέρης απ' τη θέση του Προέδρου ανακοίνωσε η DowDuPont Inc., τερματίζοντας μία καριέρα κατά την οποία από νέο στέλεχος της Dow Chemical Co. εξελίχθηκε σε διευθύνων σύμβουλος φθάνοντας να οργανώσει τη μεγαλύτερη συγχώνευση που έχει γίνει στα χρονικά του κλάδου χημικών, με την DuPont Inc.

Ο γεννηθείς στην Αυστραλία με ελληνική καταγωγή 63χρονος θα αποχωρήσει απ' τη θέση του την 1η Απριλίου και θα αντικατασταθεί απ' τον σημερινό ανεξάρτητο διευθυντή της εταιρείας Jeff Fettig, αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Ο Λιβέρης είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από πέρυσι λόγω των πιέσεων που δεχόταν από ακτιβιστές μετόχους την ώρα που η DowDuPont εξέταζε να αναμορφώσει την διοίκηση παράλληλα με το διαχωρισμό του νέου ομίλου σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες. Ο Fettig, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, θα συνεργαστεί το ΔΣ για να εφαρμόσει τη σχεδιαζόμενη διάσπαση.

Έπειτα από 40 χρόνια καριέρας στην Dow, ο Λιβέρης, λέγεται ότι αποφάσισε να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών με την οικογένεια του στην Αυστραλία. Έκρινε ότι η χρονική περίοδος ήταν κατάλληλη με την τιμή της μετοχής να διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά έπειτα απ' την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ύψους 78 δισ δολ. και την έναρξη λειτουργίας στη Σ. Αραβία του συγκροτήματος πετροχημικών Sadara, όπως σημείωνε νωρίτερα η WSJ επικαλούμενη συνέντευξη με τον Λιβέρης.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required