Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη ως πόλη για επενδύσεις real estate νορβηγικού fund

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη ως η καλύτερη περίπτωση για επενδύσεις σε real estate, που επιλέγει το ταμείο περιουσίας της Νορβηγίας, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το fund αυτό κατείχε το 22,8% του χαρτοφυλακίου ακινήτων στο Λονδίνο, ακολουθούμενο από to 21,5% στη Νέα Υόρκη και 19,1% στο Παρίσι στα τέλη του 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Όσλο. Στα τέλη του 2016, η Νέα Υόρκη ήταν στην κορυφή με 19,2%, ακολουθούμενη από το Λονδίνο με 17% και το Παρίσι με 13,1%.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο στοχεύει σε περιορισμένο αριθμό πόλεων παγκοσμίως καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές, είχε επενδύσει 218,6 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (28 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μη καταχωρημένα ακίνητα στα τέλη του 2017. Το χαρτοφυλάκιο επέστρεψε το 7,5% πέρυσι.

Έκανε τρεις νέες επενδύσεις στο Λονδίνο πέρυσι μαζί με τον κύριο εταίρο της στην Ουκρανία, την Crown Estate, αλλά οι μεγαλύτερες επενδύσεις της στην Ευρώπη ήταν στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Έκανε μία επένδυση στη Νέα Υόρκη και δύο στην Ουάσινγκτον D.C.

"Οι επενδύσεις γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 30% το 2017 παρά την οικονομική αβεβαιότητα", ανέφερε το fund. "Οι όγκοι των συναλλαγών έφτασαν τα 15 δισεκατομμύρια λίρες, εξέλιξη που αποτέλεσε επιστροφή στο μέσο επίπεδο που καταγράφηκε στα πέντε χρόνια πριν από την ψηφοφορία του Brexit".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required