Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

«Πόλεμο» με την Tesla ανοίγει η γερμανική Volkswagen

  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Πόλεμο» με την Tesla ανοίγει η γερμανική Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 20 δισ. ευρώ σε προμήθεια μπαταριών, ώστε να δώσει ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ανακοίνωσε ότι θα εφοδιάσει τα 16 εργοστάσιά της με τα απαραίτητα υλικά ώστε να είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2022.

Το σχέδιο της VW είναι η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φτάσει τα 3 εκατ. έως το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με προμηθευτές, όπως η Samsung SDI, η LG Chem και η Contemporary Amperex Technology για τον εφοδιασμό μπαταριών για τις αγορές της Ευρώπης και της Ασία, ενώ, όπως ανακοίνωσε, σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συμφωνίες στη Βόρεια Αμερική.

Μέσα στο 2018 η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα μοντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla είχε το 2017 υποχρεώσεις ύψους 17,5 δισ. δολαρίων για την αγορά προμηθειών και συνεργασία για την προμήθεια μπαταριών λιθίου με την Panasonic.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required