Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Η Facebook μπλόκαρε εταιρεία δεδομένων που βοήθησε στην εκλογή Τραμπ

  • ( UPD -17/03/2018 12:33 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Facebook Inc. διέκοψε τη λειτουργία της Cambridge Analytica, μιας εταιρείας δεδομένων που βοήθησε τον Πρόεδρο Donald Trump να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι διατηρούσε πληροφορίες χρηστών στις οποίες δεν έπρεπε να είχε πρόσβαση.

Η Facebook αναφέρει ότι η Cambridge Analytica πήρε ορισμένα δεδομένα χρηστών μέσω μιας εφαρμογής στο κοινωνικό της δίκτυο, παραβιάζοντας τις πολιτικές της εταιρείας. Το 2015, η Facebook είχε δηλώσει ότι η Cambridge Analytica πιστοποίησε πως έχει  καταστρέψει τις εν λόγω πληροφορίες.

«Πριν από μερικές ημέρες, λάβαμε αναφορές ότι, αντίθετα με τις πιστοποιήσεις που μας δόθηκαν, δεν διαγράφηκαν όλα τα δεδομένα», ανακοίνωσε τώρα η Facebook. Η λειτουργία της Cambridge Analytica έχει ανασταλεί από το κοινωνικό μας δίκτυο «εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών», συμπλήρωσε η εταιρεία, για να προσθέσει: «Θα προβούμε σε νομικές ενέργειες, εάν χρειαστεί, προκειμένου να τους καταστήσουμε υπεύθυνους για οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά».

Η Cambridge Analytica χρησιμοποιεί δεδομένα για να προσεγγίσει ψηφοφόρους με στοχευμένα μηνύματα, μεταξύ άλλων στο Facebook και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η εταιρεία προσλήφθηκε για να βοηθήσει με την εκλογική εκστρατεία της εκστρατείας Trump, του οποίου ο πρώην διευθυντής εκστρατείας, ο Steve Bannon, βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required