Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Μπαχρέιν: Ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' το 1932

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Μπαχρέιν, η μικρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Περσικού Κόλπου, ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' την εποχή που ξεκίνησε να παράγει αργό το 1932, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Πρόκειται για κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε ανοικτά της δυτικής ακτής του νησιού και με το οποίο τα σημερινά αποθέματα της χώρας φαντάζουν πολύ μικρά, αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων του Μπαχρέιν, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία. Η χώρα σήμερα αντλεί περίπου 45.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως απ' το κοίτασμα που εκμεταλλεύεται ενώ έχει έσοδα και από ένα κοινό κοίτασμα με τη Σ. Αραβία το οποίο παράγει περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως.

Το Μπαχρέιν ανακάλυψε το θαλάσσιο κοίτασμα Khaleej Al Bahrain Basin καθώς αναζητά τρόπους να διευρύνει τη δυνατότητα παραγωγής στο κοίτασμα που ελέγχει κατά 100% στα 100.000 βαρέλια ημερησίως ως το τέλος της δεκαετίας. Πάντως το Βασίλειο δεσμεύεται με την παγκόσμια συμφωνία μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών για περιορισμό της παραγωγής ώστε να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα.

Σε ο,τι αφορά το νέο κοίτασμα, την αξιολόγηση του έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία συμβούλων DeGolyer & MacNaughton Corp. ενώ επίσημες ανακοινώσεις απ' την κυβέρνηση της χώρας αναμένονται την Τετάρτη, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Μπαχρέιν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required