Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

«Πονοκέφαλος» για την H&M τα παράπονα για καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε νέο «πονοκέφαλο» για την H&M εξελίσσονται οι καθυστερήσεις των online προϊόντων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να δέχεται πληθώρα παραπόνων από τους καταναλωτές.

Η σελίδα της σουηδικής εταιρείας στο Facebook έχει γεμίσει από σχόλια καταναλωτών που παραπονιούνται ότι δεν έχουν λάβει τα προϊόντα στην ώρα τους.

Μια γυναίκα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το μωρό της θα είναι σύντομα «πολύ μεγάλο» για να χωρέσει στα ρούχα που παρήγγειλε 26 μέρες νωρίτερα.

Άλλη μια γράφει χαρακτηριστικά, ότι τα ρούχα που παρήγγειλε πριν τρεις εβδομάδες θα... «φύγουν από τη μόδα» μέχρι να παραδοθούν.

Η ίδια η εταιρεία πάντως δηλώνει πως αναγνωρίζει το πρόβλημα και τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Καταρίνα Γκούσταφσον, δήλωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στο online κέντρο διανομής της στο Μπόρας της Σουηδίας, από το οποίο προέρχεται το 7% των διαδικτυακών πωλήσεων της εταιρείας στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

«Ελπίζουμε στην κατανόηση των πελατών μας και λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση έχει προκληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την εταιρεία, η οποία έχει λάβει τη στρατηγική απόφαση να επικεντρωθεί περισσότερο στις διαδικτυακές πωλήσεις και τη νέα μορφή των καταστημάτων της.

Σύμφωνα με την Γκούσταφσον, η αναδιάρθρωση του online κέντρου διανομής πρόκειται να επισπεύσει τον χρόνο παράδοσης κατά 5-7 μέρες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required