Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

O επικεφαλής των φορτηγών της VW ετοιμάζεται για το «επόμενο επίπεδο»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο επικεφαλής του τμήματος φορτηγών της Volkswagen θέλει να κάνει τη μετάβαση στο «επόμενο επίπεδο», καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας εγγραφής σε χρηματιστήριο με στόχο την εκτόξευση της μονάδας των 37 δισ. δολαρίων στην κατάταξη των blue chip της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

«Μια IPO είναι μόνο μια από τις επιλογές, μια άλλη είναι ότι μπορούμε να εκδώσουμε τα δικά μας ομόλογα», δήλωσε ο Andreas Renschler, ο οποίος επιβλέπει τα εμπορικά σήματα των φορτηγών Scania και MAN στο πλαίσιο συνέντευξης στην έδρα της εταιρείας στο Wolfsburg. 

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο προχωρά σε αναδιαμόρφωση η οποία περιελάμβανε και την ανάληψη των καθηκόντων του CEO της από τον Herbert Diess πριν από λίγες μέρες. Στην βαθύτερη ανανέωσή της  από το σκάνδαλο για τις εκπομπές ντίζελ, οι βασικοί μέτοχοι συμφώνησαν επίσης να ετοιμάσουν τη μονάδα φορτηγών για πιθανή πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

Η αλλαγή του νομικού καθεστώτος της μονάδας σε εταιρία μετοχών θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την «σπατάλη χρόνου όταν έχουμε λάβει απόφαση από τους μετόχους μας», δήλωσε ο Renschler.

Μια δημόσια εγγραφή των φορτηγών VW θα σηματοδοτήσει την επόμενη μείζονα συναλλαγή στη Γερμανία, μετά από εκείνη της Siemens Healthineers που συγκέντρωσε 4,2 δισ. ευρώ στη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά της χώρας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required