Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Μόνο γυναίκες παρακολούθησαν την πρώτη αραβική εβδομάδα μόδας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στο Ριάντ, δύο μοντέλα από τη Ρωσία έχοντας τα μαλλιά τους αλογοουρά, περνούν δίπλα από μια γυναίκα που είναι καλυμμένη με μαύρα, από την κορυφή ως τα νύχια.

Σε ένα διάλειμμα "για ένα τσιγάρο" κατά την πρώτη εβδομάδα μόδας της Σαουδικής Αραβίας, η Naya Efimova και η Ira Titova ήταν ενθουσιασμένες, αλλά και βαριεστημένες. Ενθουσιασμένες, γιατί είναι, πλέον, "μέρος της ιστορίας", αφού το συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο ανοίγεται στον κόσμο με αυτή την εβδομάδα μόδας, είπε η 25χρονη Titova. Βαριεστημένες, επειδή τους είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να φύγουν από το ξενοδοχείο χωρίς να τους συνοδεύουν άνδρες, για προστασία.

Η αραβική εβδομάδα μόδας που διοργανώθηκε στο Ριάντ και παρουσίασε δημιουργίες από τοπικούς και ξένους σχεδιαστές, ήταν ένα άλλο παράδειγμα της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τους κοινωνικούς περιορισμούς και τις εσωτερικές εντάσεις που δημιουργούνται. Κάτω από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, που προσπαθεί να αναδιαρθρώσει την οικονομία, η οποία εξαρτάται από το πετρέλαιο, η κυβέρνηση ακύρωσε την απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν, η οποία ίσχυε πολλά χρόνια. Παράλληλα, άρχισε να διοργανώνει συναυλίες μικτού φύλου. Σε αντίθεση με ό, τι είχαν πει τα μοντέλα από τη Ρωσία, πολλές γυναίκες βγαίνουν μόνες τους στην πόλη.

Ακόμα, το βασίλειο είναι μια βαθιά παραδοσιακή κοινωνία, και μερικές φορές φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι δεν είναι σίγουροι πόσο μακριά μπορούν να πάνε οι αλλαγές. Έχουν υπάρξει πιέσεις από ορισμένους Σαουδάραβες εναντίον των συναυλιών, και οι ασυνόδευτες γυναίκες έπρεπε να φορούν καλύτερα τις παραδοσιακές αμφιέσεις τους, όταν κυκλοφορούν δημόσια.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required