Γενικός Δείκτης:638.2-1.62%
EUR/USD: 1.1357

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της May με τους Tories για καθαρό brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι Συντηρητικοί έκαναν μυστικές συνομιλίες με την Theresa May, ζητώντας από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να εμμείνει στο σχέδιο της για ένα καθαρό «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο της πρωθυπουργού την Τρίτη, η May καθησύχασε τους ευρωσκεπτικιστές ότι θα προχωρήσει στο είδος του Brexit που θέλουν, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τη σχετική συζήτηση. Η συγκέντρωση συγκλήθηκε εν μέσω εκθέσεων που αναφέρουν ότι η πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μπει στην κόκκινη γραμμή με την εγκατάλειψη της τελωνειακής ένωσης.

Οι διαβεβαιώσεις, σύμφωνα με τους ανθρώπους που μιλάνε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει τους Tories που έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν ενδεχόμενη αμφισβήτηση της ηγεσίας και ανησυχούσαν ότι η πρωθυπουργός μαλάκωνε τη θέση της σχετικά με το Brexit.

Η May δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και αντιμετωπίζει κάποια σκληρή κοινοβουλευτική αριθμητική για να εμμείνει στο σχέδιο της να αποσυρθεί από την τελωνειακή ένωση: τόσο το κύριο κόμμα της εργατικής αντιπολίτευσης όσο και ορισμένοι φιλοευρωπαίοι συντηρητικοί υποστηρίζουν την προοπτική διατήρησης στενών δεσμών με το ευρωπαϊκό μπλοκ. Την Τετάρτη, η πρωθυπουργός υπέστη την έκτη ήττα της στην αμβληματική νομοθεσία για το Brexit, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι οι βουλευτές διαπλάθουν όλο και περισσότερο σε άλλη κατεύθυνση, το όραμά της.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required