Γενικός Δείκτης:648.490.36%
EUR/USD: 1.1369

Φόρο 15% για όλους υπόσχονται οι Ιταλοί λαϊκιστές

  • ( UPD -14/05/2018 11:15 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το λαϊκιστικό δίδυμο της Ιταλίας έχει ολοκληρώσει ένα κυβερνητικό σχέδιο που περιλαμβάνει έναν οριζόντιο φόρο μόλις 15%, εγγυημένο εισόδημα για τους φτωχούς και χαμηλότερη ηλικία συνταξιοδότησης καθώς προετοιμάζονται να αναζητήσουν το πράσινο φως σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Luigi Di Maio, 31 ετών, του αντισυστημικού κινήματος των Πέντε Αστέρων (Five Star), δήλωσε ότι ο Matteo Salvini, 45 ετών, της Λέγκα που αντιτίθεται στην παρουσία προσφύφγων- μεταναστών έχουν επεξεργαστεί τις τελευταίες λεπτομέρειες του «Συμφώνου για την Κυβέρνηση της Αλλαγής», κι ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, αργά το βράδυ της Κυριακής στο Μιλάνο, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Ο Di Maio είπε ότι το πολιτικό δίδυμο σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Sergio Matterella σήμερα, Δευτέρα.

Η πολιτική συμφωνία, που περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τα έξοδα και τα φορολογικά σχέδια, πυροδότησαν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι μια λαϊκιστική διοίκηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα κρατικά οικονομικά και να επιβραδύνει την ανάπτυξη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ - η οποία είναι ήδη η πιο υποτονική μεταξύ των χωρών που έχουν κοινό νόμισμα. Τα σχέδια επανεξέτασης των συνθηκών της χώρας με την Ευρώπη προκάλεσαν επίσης ανησυχίες ότι η Ιταλία θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Το οικονομικό πρόγραμμα των κομμάτων κοστίζει μεταξύ 65 δισ. και 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας Corriere della Sera τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο κατ' αποκοπή φόρος είναι το πιο κοστοβόρο μέτρο.

Οι δύο ηγέτες εξακολουθούν να παραμένουν ήρεμοι σχετικά με το ποιον θα ορίσουν πρωθυπουργό. Οι πιθανοί υποψήφιοι συζητήθηκαν από τον Di Maio και τον Salvini στην τελευταία συνάντηση της Κυριακής, ανέφερε το πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required