Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Αποχωρεί κι ο επικεφαλής δικηγόρος της Novartis στον απόηχο της υπόθεσης Μιούλερ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο νομικός σύμβουλος της Novartis AG έγινε το πρώτο στέλεχος που εκδιώχθηκε από την εταιρεία για την αμφιλεγόμενη πληρωμή που βοήθησε να οργανώσει ο προσωπικός δικηγόρος του Donald Trump, καθώς η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από αυτή την αποκάλυψη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Felix Ehrat θα αποσυρθεί μετά από επτά χρόνια ως επικεφαλής δικηγόρος της Novartis και θα αντικατασταθεί από την Shannon Thyme Klinger, η οποία επί του παρόντος είναι η κύρια υπεύθυνη δεοντολογίας, επικινδυνότητας και συμμόρφωσης της εταιρείας με έδρα την Βασιλεία της Ελβετίας, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Ο γενικός διευθυντής της Novartis Vas Narasimhan αντιμετωπίζει διαμάχη για το συμβόλαιο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο οδήγησε την εταιρεία σε έρευνα εκ μέρους του ειδικού συμβούλου Robert Mueller για υποψία ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Narasimhan συναντά επενδυτές σε εκδήλωση την Τετάρτη στη Βασιλεία. Διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για 5.000 στελέχη, όπου δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή της στη χρήση συμβούλων και ομάδων λόμπι, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με την κατάσταση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required