Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι μένουν μακριά από τη βρετανική αγορά εργασίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προειδοποίησε ότι οι βρετανικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού.

"Οι δυσκολίες προσλήψεων διευρύνθηκαν, τόσο όσον αφορά στις δεξιότητες, όσο και στους επιμέρους τομείς, γεγονός που θεωρείται ότι οφείλεται εν μέρει στη μειωμένη διαθεσιμότητα των μεταναστών εργαζομένων, που προέρχονται από την ΕΕ", ανέφεραν οι επιχειρηματικές επαφές της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι παρατηρήσεις αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ανησυχίες για το αποτέλεσμα που έχει το Brexit σε τομείς όπως η φιλοξενία και η βιομηχανία τροφίμων που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους εργαζόμενους οι οποίοι προέρχονται από την ΕΕ. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι ο αριθμός των υπηκόων της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, για πρώτη φορά από το 2010.

Η έκθεση της Τράπεζας παρείχε επίσης μια γενική εικόνα της ευρύτερης οικονομίας. Ανέφερε ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή παρά τη μεγάλη χιονοστιβάδα τον Μάρτιο, η οποία συνέβαλε σε μια "σημαντική επιβράδυνση" στις καταναλωτικές δαπάνες.

eu hirings

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required