Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία βλέπει η Κριστίν Λαγκάρντ μετά το G-7

  • ( UPD -12/06/2018 12:41 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία αυξάνονται, καθώς τα μεγάλα βιομηχανικά κράτη κλιμακώνουν τις απειλές τους για εμπορικό πόλεμο.

"Τα σύννεφα στον ορίζοντα έχουν εμφανιστεί πριν από περίπου έξι μήνες και γίνονται πιο σκούρα μέρα με τη μέρα - και, θα πω, από αυτό το Σαββατοκύριακο", ανέφερε η Lagarde σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Τα σχόλιά της αποτελούν συνέχεια μιας χαοτικής διήμερης συνάντησης της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανοποιημένων κρατών, στην οποία ο Πρόεδρος Donald Trump σοκάρισε τους άλλους ηγέτες με την αδιαφορία των ΗΠΑ για τους συμμάχους τους. Αφού εγκατέλειψε νωρίτερα από τους άλλους τη σύνοδο κορυφής, ο Trump ανέβασε ένα tweet με το οποίο απέσυρε τις ΗΠΑ από το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau, ότι είναι αδύναμος και ανέντιμος.

Άλλες χώρες της G-7 προσπάθησαν ανεπιτυχώς νε πείσουν τις ΗΠΑ να ανατρέψουν τις αποφάσεις για νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ο Trump παίρνει το πλεονέκτημα, αμφισβητώντας τη δυνατότητα των άλλων ηγετών να εξαλείψουν τα εμπορικά εμπόδια, τους δασμούς και τις επιδοτήσεις και απειλώντας να σταματήσει εξ ολοκλήρου τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τις άλλες του G-7.

Η Γερμανία και η Γαλλία, που είναι επίσης μέλη της ομάδας G-7, επέκριναν τον Trump για την απόσυρση της υποστήριξής του και ενώθηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να επαναλάβουν την υποστήριξη του κοινού ανακοινωθέντος.

solid growth

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required