Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Νέα ανταρσία στο Συντηρητικό Κόμμα κατέστειλε η Τερέζα Μέι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Theresa May ήδη κατέστειλε άλλη μια εξέγερση των φιλοευρωπαϊκών μελών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, αλλά εξακολουθεί να διακινδυνεύει τη μια ήττα μετά την άλλη, καθώς αγωνίζεται για μια συμβιβαστική συμφωνία η οποία ίσως κάνει εφικτή τη διατήρηση της ενότητας του ουσιαστικά διχασμένου κόμματός της.

Ένας συμβιβασμός επετεύχθη αργά τη Δευτέρα σχετικά με τη σημαντική συμβολική ψηφοφορία για τη διατήρηση του Ηνωμένου Βασιλείου εντός των τελωνειακών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η μάχη έχει πλέον αναβληθεί για τον επόμενο μήνα. Η υπόθεση αυτή δεν επιστρέφει στις Βρυξέλλες. 

Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν η κυβέρνηση έχει καταστείλει οριστικά μια ενδεχομένως πιο σημαντική εσωτερική εξέγερση σε ψηφοφορία που θα έδινε στο Κοινοβούλιο μια άνευ προηγουμένου εξουσία να κατευθύνει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σε περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία διαζυγίου την οποία θα φέρει η May από τις Βρυξέλλες το προσεχές φθινόπωρο.

Κάποιοι από τους εξεγερμένους εξακολουθούσαν να επιμένουν αργά τη Δευτέρα για την τροπολογία που είναι γνωστή ως ρήτρα "ουσιαστικής ψήφου", κι η οποία εισήχθη στην μη εκλεγμένη Βουλή των Λόρδων. Η πρωθυπουργός καλούσε τους βουλευτές να μην αποδυναμώσουν τοη δυνατότητά της να προβαίνει σε χειρισμούς, με το να ψηφίσουν εναντίον της τροπολογίας.

"Πρέπει να σκεφτούμε το μήνυμα που θα στείλει το Κοινοβούλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή την εβδομάδα" «Προσπαθώ να διαπραγματευτώ την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία» είπε η May.

Οι βουλευτές προσέφεραν, τελικά, υποστήριξη κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής συνάντησσε σε χώρο του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα βράδυ. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να χαιρετιστεί με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, που θα μπορούσαν να ακουστούν από δημοσιογράφους έξω από το δωμάτιο, όπως είπε η May στην ομήγυρη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required