Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Μαθήματα από τη FED και την Τράπεζα της Αγγλίας παίρνει ο Μάριο Ντράγκι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ό, τι και λέει ο Mario Draghi για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα, δεν είναι πιθανό να παράσχει πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδιά του για τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ και οι συνάδελφοί του θα συζητήσουν και πιθανώς θα ανακοινώσουν το τέλος στις αγορές περιουσιακών στοιχείων, όταν θα συναντηθούν την Πέμπτη. Αλλά μέχρι τότε θα ξεπεράσουν τις ερωτήσεις πώς θα καταέρουν να κρατήσουν το κόστος δανεισμού στα σημερινά χαμηλά επίπεδα μέχρι να αφμοιωθεί το τέλος των "καθαρών αγορών".

Αντ 'αυτού, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων γύρω στα μέσα του επόμενου έτους είναι σήμερα λογικές. Μια τέτοια λεκτική καθοδήγηση της προοπτικής της αγοράς μπορεί να αποδειχθεί η προτιμώμενη επιλογή καθώς η έξοδος από τα νομισματικά κίνητρα γίνεται σωστά, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν συλλέξει εμπειρίες από τους ομολόγους τους στην Federal Reserve και την Bank of England (BOE) ότι η υπερβολική εξειδίκευση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

boe

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required