Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ξοδεύει πλέον $1,7 δισ. ετησίως στο Blockchain

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αν ψάχνετε για απόδειξη ότι οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν αρχίσει να παίρνουν στα σοβαρά την τεχνολογία Blockchain, τότε μόλις την βρήκατε.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δαπανά περίπου 1,7 δισ. δολάρια ετησίως στα distributed ledgers (κατανεμημένα "λογιστικά βιβλία"), τα ψηφιακά "τεφτέρια" που έγιναν πραγματικότητα χάρις στην τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, το Blockchain. Όλο και περισσότερες τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωρούν στην υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας, προκειμένου να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με έρευνα, οι δαπάνες των εταιρειών για το Blockchain έχουν εκτοξευθεί κατά 67% τον τελευταίο χρόνο, με 1 στις 10 τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες να αναφέρουν ότι ξοδεύουν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια παραπάνω, σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές που ασχολούνται με πρωτοβουλίες που αφορούν το Blockchain έχουν διπλασιαστεί.

Πάντως, και παρότι τα νέα αυτά πρϊόντα/υπηρεσίες αποτελούν προτεραιότητα πολλών χρηματοπιστωτικών εταιρειών τα τελευταία χρόνια, πολλοί έχουν μείνει πίσω. Περισσότερα από τα μισα ανώτατα τραπεζικά στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι η υιοθέτηση των νέων αυτών τεχνολογιών είναι δυσκολότερη από ότι φαντάζονταν.

Παρ' όλα αυτά πάνω από τα τρία τέταρτα των σχετικών projects που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή αναμένονται να "τρέξουν" μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required