Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Ο Musk απολύει 3.000 υπαλλήλους και βάζει φρένο στην ανάπτυξη της Tesla Inc.

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Elon Musk αναγκάστηκε τελικά να επανεξετάσει τις φιλοδοξίες του για την Tesla Inc.

Οι ειδήσεις την Τρίτη ανέφεραν ότι ο Musk θα απολύσει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή υπογράμμισε αυτό που πολλοί στην Wall Street έχουν πει εδώ και μήνες: Η Tesla έχει φτάσει σε μια κρίσιμη στιγμή. Μετά από μια εσφαλμένη εκτίμηση του πόσο γρήγορα θα μπορούσε να κατασκευάσει για πρώτη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία ένα ηλεκτρικό όχημα, ο διευθύνων σύμβουλος "φρενάρει" την εταιρεία μετά από χρόνια που της έδινε τη μέγιστη ταχύτητα.

Η μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας στην ιστορία της Tesla για 15 χρόνια υπογραμμίζει την πίεση που έχει ο Musk να σταματήσει να ξοδεύει τόσο πολλά χρήματα - και να αρχίσει να αποταμιεύει μερικά. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει χάσει σωρευτικά περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, και ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι δεν πιστεύουν ότι το κόκκινο μελάνι θα τελειώσει εκεί. Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χάσει άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέταξε το Bloomberg.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required