Γενικός Δείκτης:597.03-3.26%
EUR/USD: 1.14

Όλο και πιο κοντά στην αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου ο ΟΠΕΚ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι πιθανότητες του ΟΠΕΚ να επιτύχει συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μεγάλωσαν, καθώς το Ιράν απομακρύνθηκε από την απειλή να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα αυξήσει την παραγωγή και η Σαουδική Αραβία θα παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα προσθέσει περίπου 600.000 βαρέλια την ημέρα στην παγκόσμια αγορά.

Στο τέλος μιας ημέρας γεμάτης διπλωματία στη Βιέννη την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι ήταν ολοένα και πιο θετικοί στο ότι επρόκειτο να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη συνεδρίαση της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) την Παρασκευή.

Μετά από συνεδρίαση με αρκετούς ομολόγους του, ο ιρανός υπουργός Bijan Namdar Zanganeh δήλωσε ότι ήταν αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΟΠΕΚ, σε αντίθεση με τα σχόλια της Τρίτης, όταν δήλωσε ότι μια συμφωνία ήταν απίθανο να επιτευχθεί. Επίσης μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak.

"Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας θα επικρατήσει η λογική", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih, σε δημοσιογράφους στη Βιέννη μετά από διαδοχικές συναντήσεις. Οι δηλώσεις του απηχούσαν προηγούμενες παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required