Γενικός Δείκτης:645.24-0.5%
EUR/USD: 1.1315

Για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατηγορείται η γυναίκα του Νετανιάχου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Για απάτη κατηγορείται η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σάρα, μετά την απαγγελία των κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα νομικά προβλήματα που αντιεμτωπίζει η κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς οι Αρχές εξετάζουν αν θα απαγγείλουν κατηγορίες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό για διαφθορά.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σάρα Νετανιάχου θεωρείται ύποπτη ότι χρέωσε τους φορολογούμενους εκατοντάδες γεύματα κατά τη διάρκεια 2009-2013 στην πρωθυπουργική κατοικία, ενώ δήλωσε ψευδώς ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Στο στόχαστρο για διαφθοράς και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Αλλά και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αντικείμενο δύο ερευνών για διαφθορά. Θεωρείται ύποπτος ότι δέχθηκε δώρα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα πρωθυπουργικά ρουσφέτια.

Σε άλλη υπόθεση, η έρευνα προσπαθεί να διαπιστώσει εάν ο Νετανιάχου προσπάθησε να κλείσει μυστική συμφωνία με εφημερίδα γιανα εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη εκ μέρους της.

Εχει καταθέσει επανειλημμένως στις αρχές, αρνείται τις κατηγορίες, αρνείται να παραιτηθεί και καταγγέλλει «κυνήγι μαγισσών» από αριστεριστές και δημοσιογράφους προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required