Γενικός Δείκτης:671.50.68%
EUR/USD: 1.1343

Και ξαφνικά, ένας δείκτης ύφεσης ανάβει κόκκινο...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ένας δείκτης για τον κίνδυνο ύφεσης με ένα "αρκετά καλό" ιστορικό κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού αιώνα έστειλε μόλις ένα σήμα προειδοποίησης, σύμφωνα με τον όμιλο Leuthold.

Για πρώτη φορά, λίγο πριν από την ύφεση του 2007-2009, τα ασφάλιστρα για το τμήμα των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων με το χαμηλότερο επιτόκιο, αυξήθηκαν στο 2%, αφού ήταν για καιρό κάτω από το επίπεδο αυτό, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η ερευνητική ομάδα με έδρα τη Μινεάπολη. Η ανάλυση εξετάζει τη διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ εταιρικών χρεών με πιστοληπτική διαβάθμιση Baa από την Moody's Investors Service και εκείνων των 10ετών κρατικών ομολόγων.

"Δεν είμαστε σίγουροι για ποιο λόγο το πιστωτικό περιθώριο του 2% είναι τόσο προνοητικό στην πρόβλεψη ύφεσης από το 1970", γράφει ο Jim Paulsen, επικεφαλής επενδύσεων της Leuthold, σε σημείωμα στους πελάτες του, τη Δευτέρα. Αυτό συνέβη είτε κατά τη διάρκεια είτε πριν από έξι από τις επτά τελευταίες περιόδους ύφεσης, είπε.

recession

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required