Γενικός Δείκτης:671.50.68%
EUR/USD: 1.1339

Σύννεφα πολέμου στα πιο ήρεμα σύνορα του Ισραήλ...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια ενισχυμένη ανάπτυξη τανκς και βαρέων όπλων σταθμεύει κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Συρία, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος που ανέτρεψε την ισορροπία εξουσίας στη Μέση Ανατολή εμφανίζεται στην τελική του έκταση.

Οι μάχες στη Συρία κάνουν τον πλήρη κύκλο τους, καθώς η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανακατάληψη της επαρχίας Daraa, όπου η βίαιη αντίδραση του καθεστώτος σε αντιδημοκρατικά γκράφιτι που είχαν εμφανιστεί σε σχολικό τοίχο, πυροδότησε την εξέγερση εναντίον του Προέδρου Bashar al-Assad το 2011. Η επίθεση εναντίον ενός από τα δύο τελευταία ισχυρά οχυρά της αντιπολίτευσης έφερε συριακές δυνάμεις κοντά στο ισραηλινό τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν, που είχαν καταληφθεί εκ μέρους του Ισραήλ από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 στη Μέση Ανατολή.

Καθώς οι ήχοι των οβίδων αντηχούν κατά μήκος αυτών που επί δεκαετίες έχουν χαρακτηριστικά- με όρους σχετικότητας- ως τα πιο αθόρυβα σύνορα του Ισραήλ, οι φόβοι για νέες συγκρούσεις έχουν αυξηθεί.

Το Ιράν, του οποίου οι δυνάμεις συνέβαλαν στην προώθηση του Assad κοντά στην τελική νίκη, έχει τώρα παρουσία στην πόρτα του αρχέγονου εχθρού, του Ισραήλ. Με τις ΗΠΑ στο περιθώριο, μόνο η Ρωσία έχει τη δύναμη να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να μπει βαθύτερα σε ό, τι απομένει από τον πόλεμο της Συρίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required