Γενικός Δείκτης:671.50.68%
EUR/USD: 1.1343

Η Michelin εξαγοράζει την καναδική Camso σε deal-μαμούθ $1,45 δισ.

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η γαλλική εταιρεία ελαστικών Michelin «θωρακίζει» το εξειδικευμένο κομμάτι της παραγωγής της, εξαγοράζοντας έναντι $1,45 δισ. την καναδική Camso,η οποία κατασκευάζει ελαστικά για αγροτικά μηχανήματα και χιονοδρομικά snowmobiles.

Οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών που αφορούν οχήματα εκτός δρόμου (off-road) θα συνδυαστούν λειτουργώντας στην έδρα της Camso στο Κεμπέκ, όπως ανακοίνωσε η Michelin. Η καναδική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει επίσης ελαστικά για χωματουργικά και ανυψωτικά μηχανήματα, έχει πωλήσεις άνω του ενός δισ. δολαρίων.

«Τα εξειδικευμένα ελαστικά είναι με διαφορά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά», δήλωσε ο CFO της Michelin Marc Henry, τοποθετώντας την ετήσια ανάπτυξη στο 4%.«Αυτό το πάντρεμα είναι ιδανικό για τη Michelin και την Camso.»

«Η Michelin θα επωφεληθεί από όλες τις ικανότητες της Camso στην αγορά των εκτός δρόμου οχημάτων και η Camso από την τεχνογνωσία της Michelin σε εξειδικευμένες αγορές» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο CEO της Michelin, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ.

Η μετοχή της Michelin καταγράφει άνοδο 2,5%, στον απόηχο της ανακοίνωσης.

mishcll.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required