Γενικός Δείκτης:731.290.79%
EUR/USD: 1.1189

Προίκα από... κληρονομιά ψάχνουν οι Γερμανοί υποψήφιοι γαμπροί

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια κληρονομιά είναι πιο ελκυστική από το εισόδημα για έναν Γερμανό που θέλει να βρει μια γυναίκα και να παντρευτεί.

Σύμφωνα με εφημερίδα που εκδίδει η Bundesbank, αυτό που μετρά για τους Γερμανούς που ψάχνουν νύφη είναι τα χρήματα που θα μπορούσαν να περάσουν από γενιά σε γενιά είναι. Όπως γράφουν οι οικονομολόγοι Junyi Zhu και Etienne Pasteau από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, η κληρονομιά είναι 2,5 φορές πιο σημαντική από το εισόδημα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο επιλογής συντρόφου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι οι γάμοι γίνονται πάντα από οικονομικό συμφέρον, αφού η επιλογή δεν γίνεται συνειδητά. Αυτό που παρατηρείται είναι ένα σύμπτωμα κοινωνικής διαστρωμάτωσης – άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.

germans.png

Σε κάθε περίπτωση, μια μεγάλη κληρονομιά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το κοινό ξεκίνημα ενός νέου ζευγαριού, ενώ κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν και ισχυρή προτίμηση για τις «οικογενειακές δυναστείες»

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Γαλλία και αυτό παρά το γεγονός ότι ο αριστοκρατικός πλούτος στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μεγάλο μέρος της χώρας ήταν για χρόνια υπό κομμουνιστικό καθεστώς , ενώ παρατηρείται και μεγάλη κοινωνική κινητικότητα στη Γερμανία σε σχέση με τη Γαλλία.

Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί μια «αναζωπύρωση της ανισότητας του πλούτου που μπορεί να ξανακάνει σημαντικό τον κληρονομημένο πλούτο στις επιλογές εξεύρεσης συντρόφου», αναφέρουν οι δυο ερευνητές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required