Γενικός Δείκτης:715.470.14%
EUR/USD: 1.1439

Αντεπίθεση στους δασμούς Τραμπ ετοιμάζει η ΕΕ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εξαιρετικά λεπτές είναι οι ισορροπίες στο εμπορικό «μέτωπο», καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει μια νέα λίστα με αμερικανικά προϊόντα τα οποία σχεδιάζει να χτυπήσει με αντίποινα.

Αν η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδας δεν καταφέρει να πείσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, τότε τα αντίποινα που θα εξαπολύσει η ΕΕ θα ανέρχονται πιθανότατα στα επίπεδα των δασμών που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

«Αν οι ΗΠΑ επέβαλαν τους δασμούς στα αυτοκίνητα θα ήταν κάτι πολύ ατυχές, αλλά ετοιμάζουμε από κοινού με τα κράτη μέλη μας μια λίστα με αντισταθμιστικά μέτρα» επισήμανε την Πέμπτη η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ συναντηθεί με τον κ. Τραμπ στις 25 Ιουλίου, θα βάλει στο τραπέζι δύο βασικές προτάσεις. Η πρώτη θα είναι η μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα για όλες τις χώρες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία και η δεύτερη η πιθανότητα μιας περιορισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, σημείωσε ένας αξιωματούχος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required