Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1241

Ο Τραμπ μόλις έσπασε μια παράδοση 20ετίας κριτικάροντας τη Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Παράδοση άνω των δύο δεκαετιών έσπασε σήμερα ο Τραμπ, ασκώντας κριτική στις αυξήσεις επιτοκίων της Fed. Η πολιτική του Λευκού Οίκου μέχρι τώρα ήταν να αποφεύγει να σχολιάζει τη νομισματική πολιτική της Fed από σεβασμό στην ανεξαρτησία του θεσμού (της Ομοσπονδιακής Τράπεζας).

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος», τόνισε ο Trump. Επειδή ανεβαίνουμε και κάθε φορά που ανεβαίνουμε, θέλουν να αυξήσουν και πάλι τα επιτόκια. Πραγματικά δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Αλλά, την ίδια στιγμή, τους αφήνω να κάνουν αυτό που αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι τοποθέτησε «έναν πολύ καλό άνθρωπο» στη Fed.

«Δεν μου αρέσει μετά από όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε για την οικονομία να βλέπω τα επιτόκια να ανεβαίνουν», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Trump εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed μπορεί να φέρουν τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατηρούν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική.

Ο ίδιος τόνισε ότι και το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, την ώρα που «το κινεζικό νόμισμα πέφτει σαν βράχος».

Στο μεταξύ το δολάριο δέχθηκε άμεσο χτύπημα από τα σχόλια Τραμπ (σημειώνεται ότι οι αυξήσεις επιτοκίων σημαίνουν άνοδος για δολάριο), σβήνοντας όλα τα αρχικά του κέρδη, την ώρα που τα ομόλογα κέρδισαν έδαφος.

dolalrtrrrrrgg.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required