Γενικός Δείκτης:655.10.16%
EUR/USD: 1.1297

Μνούτσιν: Ο Τραμπ στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα ΗΠΑ) και δεν προσπαθεί να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες ο Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου των G20, δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει τα εμπορικά «εμπόδια» που επιβάλλει (τα οποία περιλαμβάνουν και άλλα μέτρα πέρα από δασμούς όπως τεχνικά εμπόδια, καθυστερήσεις στα τελωνεία κλπ).

Τα λόγια του Μνούτσιν έρχονται να «σβήσουν» τις φωτιές που άναψαν οι δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος», τόνισε ο Trump. Επειδή ανεβαίνουμε και κάθε φορά που ανεβαίνουμε, θέλουν να αυξήσουν και πάλι τα επιτόκια. Πραγματικά δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Αλλά, την ίδια στιγμή, τους αφήνω να κάνουν αυτό που αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι τοποθέτησε «έναν πολύ καλό άνθρωπο» στη Fed.

«Δεν μου αρέσει μετά από όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε για την οικονομία να βλέπω τα επιτόκια να ανεβαίνουν», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Trump εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed μπορεί να φέρουν τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατηρούν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική.

Ο ίδιος τόνισε ότι και το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, την ώρα που «το κινεζικό νόμισμα πέφτει σαν βράχος».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required