Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Starbucks και Ντίμον ρίχνουν (και πάλι) το Bitcoin

  • ( UPD -06/08/2018 21:42 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κάτω από τα 7.000 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς το αρχικά αισιόδοξο επενδυτικό συναίσθημα της προηγούμενης εβδομάδας (προσδοκώντας το Bitcoin ETF) γρήγορα εξανεμίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το ψηφιακό νόμισμα βούτηξε εώς και 6% βλέποντας και πάλι το "6" για ρπώτη φορά από τον Ιούλιο. Το ράλι του προηγούμενου μήνα (το οποίο εκτόξευσε σχεδόν κατά 1/3 το bitcoin) έχει ξεθωριάσει όπως φανερώνει η απογοητευτική τεχνική εικόνα. Μια σειρά από αλλεπάλληλα χαμηλότερα υψηλά μαρτυρά το πως τα τελευταία ράλι του Bitcoin παραείναι αδύναμα για να χτίσουν επαρκές ανοδικό momentum.

btclowerss.png

Το νόμισμα μάλιστα υποχώρησε παρά τα θετικά νέα πως η Starbucks πραγματοποίησε συμφωνία με την ICE (Intercontinental Exchange) η οποία δημιούργησε ένα νέο venture fund προκειμένου να γίνει ένα ακόμη βήμα ώστε τα ψηφιακά νομίσματα να εισηχθούν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ωστόσο τα νέα προκάλεσαν σύγχυση στις επενδυτικές τάξεις, καθώς "μεταφράστηκαν" με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα.

«Αν το ψάξεις λίγο καλύτερα, η νεα υπηρεσία της Starbucks θα επιτρέπει στους πελάτες να μετατρέψουν τα κρυπτονομίσματα τους σε χρήμα τη στιγμή της αγοράς. Αλλά δεν θα δέχονται πληρωμή σε Bitcoin. Ουσιαστικά σου λένε «δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας των κρυπτονομισμάτων, δολάρια δεχόμαστε και πάλι, όπως πάντα»", εξηγεί ο Ryan Taylor, CEO της Dash Core.

Παράλληλα τα απαισιόδοξα σχόλια του Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) για το Bitcoin το σαββατοκύριακο πιθανόν να προκάλεσαν περαιτέρω πιε΄σεις στο νόμισμα. Ο CEO επανέλαβε τα περσινά του σχόλια (όταν αποκαλούσε απάτη το Bitcoin και πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον σε αυτό) δηλώνοντας πως οι κυβερνήσεις ίσως κλείσουν την πόρτα στα ψηφιακά νομίσματα, καθώς αδυνατούν να τα ελέγξουν.

«Το να λες ότι το Bitcoin είναι το ίδιο με το αμερικανικό δολάριο είναι πραγματικά παρανοικό», δήλωσε ο Ντίμον.

Άλλα ανταγωνιστικά altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Litecoin και Ripple κατέγραψαν επίσης απώλειες τη Δευτέρα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required