Γενικός Δείκτης:715.470.14%
EUR/USD: 1.1435

Αυτή η γυναίκα θα αποφασίσει αν το Brexit είναι καλό τελικά για τη Βρετανία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πατήστε στο Google “Clare Lombardelli” και ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που θα δείτε είναι η περιγραφή ενός καβγά στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης, κατά τον οποίο ένας υπουργός αποκάλεσε απαξιωτικά τη Lombardelli «αυτή η γυναίκα».

Ηταν 2010 και η Lombardelli εργαζόταν ως ανώτερη συνεργάτης του πρώην ΥΠΟΙΚ George Osborne, και ήταν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια αντιδικίας με τον υπουργό εργασίας και ασφάλισης Ιain Duncan Smith για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Η Lombardelli τότε πήρε θέση, λέγοντας στον Duncan Smith ότι οι προτάσεις του είναι ανεφάρμοστες, προκαλώντας τη μήνη του υπουργού που της είπε «να «δείξει σεβασμό».

Οκτώ χρόνια μετά από εκείνο το επεισόδιο και ο Osborne και ο Duncan Smith είναι εκτός υπουργικού συμβουλίου, αλλά η Lombardelli είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Στα 39 της χρόνια, είναι η Νο1 σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ και η ανώτερη οικονομολόγος της κυβέρνησης. Συμβουλεύει τους υπουργούς για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας και κάνει τις κρίσιμες αξιολογήσεις για τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit. 

Την ώρα που η πρωθυπουργός Theresa May επιδιώκει να οριστικοποιήσει τους όρους του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι φόβοι αυξάνονται μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στην ΕΕ πάνω στην προοπτική μιας χαοτικής αποχώρησης «χωρίς συμφωνία». Εάν η May κατορθώσει να επιτύχει συμφωνία με την ΕΕ στην προθεσμία που συμφωνήθηκε για τον Οκτώβριο, θα είναι η Lombardelli που θα πρέπει να αναλύσει εάν οι όροι της συνθήκης εξόδου θα λειτουργήσουν για την οικονομία.

Ανεξάρτητοι αξιωματούχοι όπως η Lombardelli μπορούν να βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ πολιτικών. Το μυστικό είναι να προετοιμαστούν, ειδικά αν είναι γυναίκες, καθώς μπορεί να καταλήξουν να χαρακτηρίζονται από τους πιο σεξιστές συναδέλφους τους είτε ως «ωραίες] γυναίκες είτε ως «στρίγγλες».

«Εάν είστε γυναίκα με άποψη, ίσως να βρεθείτε πιο κοντά στον χαρακτηρισμό της στρίγγλας», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της.
«Πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας και στη συνέχεια να είστε σαφής για το ποια ποια είναι η θέση σας».

Αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η «ετυμηγορία» της Lombardelli θα μπορούσε να είναι αυτό που χρειάζεται ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond, καθώς αντιμετωπίζει την επίθεση από σκληρούς ευρωσκεπτικιστές όπως ο Johnson, που πιστεύουν ότι σχεδιάζει να αναστρέψει τον Brexit.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required