Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1301

Evans: Το «γεράκι» της Fed ζητά πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Fed ίσως χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε κάπως πιο «σφιχτά» επίπεδα προκειμένου να καταπολεμήσει τις συνέπειες της οικονομικής «έκρηξης» που καταγράφεται στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Πρέοδρος της Fed του Σικάγο Charls Evans, ένα κλασσικό «γεράκι» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (hawks - όσοι τάσσονται υπέρ των συχνών αυξήσεων επιτοκίων).

Η ετήσια αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) ενδέχεται να ξεπεράσει τον στόχο του 2% που έχει τεθεί από την Fed παραδέχθηκε ο Evans, εν μέσω ανησυχιών για υπερπληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ανώτατος τραπεζίτης τόνισε, ωστόσο, ότι τα παραπάνω «δεν αποτελούν πρόβλημα» και ότι δεν θα αναγκάσουν τη Fed να συσφίξει ταχύτερα του αναμενομένου τη νομισματική πολιτική.

Έχει λογική το ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται.
Μπορεί να φθάσει το 2,25%, π.χ., ή ακόμη και το 2,5%», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η τρέχουσα περίοδος είναι «πολύ καλή» για την αμερικανική οικονομία, προβλέποντας ανάπτυξη της τάξεως του 3% και 2,5% τα έτη 2018 και 2019, αντίστοιχα.

Επίσης, εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στο 3,5%, από 3,9% τον περασμένο Ιούλιο.
Τέλος, ο κ. Evans υπολόγισε στο 2,75% το «ουδέτερο» επιτόκιο για την Τράπεζα, έναντι εύρους 1,75%-2% επί του παρόντος.

greatkexpaction.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required