Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Η Deutsche Bank κερδίζει το σχέδιο διάσωσης της Noble

  • ( UPD -21/08/2018 13:33 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Deutsche Bank AG επιμένει και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα του εάν μια εταιρεία traders για εμπορεύματα, η Noble Group Ltd. θα μπορέσει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να αποδώσει κέρδη σε πιστωτές που στηρίζουν ένα πλάνο αναδιάρθρωσης ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από την ψήφιση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του χρέους, το γραφείο του Λονδίνου του γερμανικού πιστωτικού ιδρύματος, προσφέρεται να αγοράσει τα μεγαλύτερα ομόλογα χωρίς εγγυήσεις της εταιρείας στο 45% της ονομαστικής τους αξίας, σύμφωνα με σημείωμα που είδε το πρακτορείο Bloomberg.

Η Deutsche Bank, ένας από τους πιο δραστήριους υποστηρικτές του σχεδίου ανάκαμψης της Noble, δήλωσε ότι αγοράζει για ίδιο λογαριασμό και ότι θα εμπιστευθεί οποιαδήποτε ομόλογα αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Οι πιστωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν την ανταλλαγή χρεωστικών τίτλων και παρέχουν νέα χρηματοδότηση στον Όμιλο Noble, θα αποκτήσουν μια δέσμη νέων τίτλων μεγαλύτερης αξίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης από εκείνους που δεν κάνουν αυτή την επιλογή. Αυτό δημιουργεί την ευκαιρία να αγοραστεί το χρέος της Noble από επενδυτές που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο μηχανισμό χρηματοδότησης του εμπορίου.

"Η Deutsche Bank είναι πάροχος χρηματοδότησης και ενεργός υποστηρικτής της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης του Noble Group", δήλωσε η εκπρόσωπος της Deutsche Bank με έδρα τη Σιγκαπούρη, Sarah Stabler, σε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σχετικές ερωτήσεις. "Η προσφορά αποτελεί μέρος των συνήθων δραστηριοτήτων της Deutsche Bank."

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required