Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Στο μεταξύ ο S&P «χτύπησε» νέο ιστορικό υψηλό...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δεν έχει τέλος η bull market της Wall Street, με άλλους αναλυτές να κάνουν λόγο για επικείμενη διόρθωση κι άλλους να δίνουν περιθώρια κέρδους ακόμη και 10-15% στην αμερικανική αγορά.

Η πραγματικότητα είναι πως η Wall Street έχει υπεραποδόσει (και) φέτος, με τον S&P 500, το δέικτη βαρόμετρο της αγοράς να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά!

Οι αμερικανικές μετοχές σκαρφάλωσαν στα πρώτα τους ρεκόρ μετά τον Ιανούαριο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας και τα εξαιρετικά αποτελέσματα των εισηγμένων διέγραψαν την εξάμηνη "ξηρασία" κατά την οποία οι μετοχές διόρθωσαν και η μεταβλητότητα σχεδόν είχε τριπλασιαστεί.

Στο μεταξύ το δολάριο υποχώρησε καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν θετική έκβαση από το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.869 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.871 μονάδες, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 2.872 μονάδων, που είχε «αγγίξει» τον Ιανουάριο 2018, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% υψηλότερα στις 7.885 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή άνοδος στη Wall Street σημειώνεται καθώς η bull market γίνεται αύριο… 3.453 ημερών και καθίσταται η ιστορικά μακροβιότερη.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του 300% από τα χαμηλά επίπεδα που είχε «αγγίξει» κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Και όλα αυτά παρότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για χειραγώγηση νομισμάτων από την ΕΕ και την Κίνα, αλλά και την επίθεσή του κατά της Fed.

sprekormax.PNG

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required