Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1221

Η Goldman Sachs αναβάλλει το σχέδιο «Κρυπτονομίσματα» - Βούτηξε 3% μέσα σε 10' το Bitcoin!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα σημαντικότερα (σε κεφαλαιοποίηση) ψηφιακά νόμισματα υποχώρησαν ραγδαία την Τετάρτη, στον απόηχο της είδησης πως η Goldman Sachs βάζει προσωρινά «φρένο» στα σχέδια δημιουργίας trading desk προκειμένου να ασχολείται με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin έφτασε να σημειώνει πτώση 6% στα $6.917,47 δολάρια κατά την έναρξη των συναλλαγών, χάνοντας μάλιστα 3% μέσα σε μόλις 10 λεπτά, ενώ το Ether σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 12%. Litecoin και XRP ακολούθησαν ανάλογη πορεία.

Η Goldman Sachs αποφάσισε να μετακινήσει το σχέδιό της για trading desk κρυπτονομισμάτων χαμηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων της. H τράπεζα εισέρχεται έτσι σε μια μακρά λίστα παραδοσιακών οικονομικών "παικτών" που έχουν εγκαταλείψει ή αναβάλει σχέδια σχετικά με τα κρυπτονομίσματα εντός του 2018.

Το Bitcoin έχει χάσει εντός του έτους το 50% της αξίας του, ενώ οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει πτώση της τάξης του 80%.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων στο σύνολό της αποτιμάται στα 223 δισ. δολάρια, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου αποτιμάτο στα 800 δισ.

fallingoutf.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required