Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Σε εταιρεία συμμετοχών μετατρέπεται η Deutsche Bank;

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια ρυθμιστική ενέργεια που θα καταστήσει την Deutsche Bank ικανότερη να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη κρίση, αρχίζει να κερδίζει έδαφος στη γερμανική τράπεζα, καθώς προσπαθεί να γίνει πιο ευέλικτη με το να συγχωνεύσει όλα ή τμήματα της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank εξετάζει να μετατρέψει έτσι την τράπεζα σε μια εταιρεία συμμετοχών (holding company), σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν για τις σχετικές συζητήσεις.

Μια τέτοια αναδιάρθρωση θα διευκόλυνε τη συγχώνευση διάφορων τμημάτων του ομίλου.

Ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πάντως και παρότι το ΔΣ της εταιρείας δεν βλέπει μια τετόια αλλαγή ως προτεραιότητα, πολλά κορυφαία στελέχη της τράπεζας πιστεύουν πως μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσεν α αυξήσει τη στρατηγική προσαρμοστικότητα και «ευκαμψία» της.

Η Deutsche Bank πασχίζει ήδη να ανταγωνιστεί μια δύσκολη και συνωστισμένη αγορά που κυριαρχείται από τις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, και να παρουσιάσει βιώσιμα κέρδη, ενώ δθαέτει υπερμεγέθες προσωπικό.

Στο μεταξύ οι τελευτές φήμες θέλουν τη Deutsche Bank να συνάπτει συμφωνία με την Commerzbank, σε μια πιθανή συγχώνευση που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της τράπεζας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required