Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1284

Το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αιολικής ενέργειας θα παράγει η Ευρώπη σε πέντε χρόνια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας της Ευρώπης προβλέπεται να φτάσει τα 258 gigawatts, ή περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αιολικών έργων θα εγκαθιστούν projects χωρητικότητας κατά μέσο όρο 17 gigawatts, ή το ισοδύναμο 17 πυρηνικών αντιδραστήρων, ετησίως για την επόμενη δεκαετία, όπως ανέφερε στην έκθεσή της για τις εξελίξεις στο χώρο έως το 2022 η Wind Europe, ομάδα προώθησης συμφερόντων. Από την ημερομηνία αυτή, η αβεβαιότητα σχετικά με την ενεργειακή πολιτική των κυβερνήσεων και η έλλειψη φιλοδοξιών ενδέχεται να παρεμποδίσουν την περαιτέρω πρόοδο προς το 2030.

Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο των αιολικών εγκαταστάσεων χάρη στις ευνοϊκές πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διενέργεια επιδοτούμενων δημοπρασιών. Η επιτυχία στην μείωση του κόστους παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώθησε ορισμένες χώρες να αρχίσουν να χορηγούν συμβάσεις χωρίς επιδότηση σε πλειστηριασμούς.

Παρόλο που πολλά σχέδια χωρίς επιδοτήσεις έλαβαν το πράσινο φως, δεν είναι ακόμα ο κανόνας. Από τον Απρίλιο του 2017, η Ευρώπη είχε έξι προσφορές μηδενικής επιδότησης για αιολικά πάρκα στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

following_wind.JPG

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required