Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Και η Aston Martin μπαίνει στο χορό των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με το Rapide E

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Aston Martin ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής της, του Rapide E.

Η πρώτη παραγωγή αποφασίστηκε να περιοριστεί σε 155 αυτοκίνητα, κάθε ένα από τα οποία θα διαθέτει μια μπαταρία 800 volt με χωρητικότητα 65kWh, θα χρησιμοποιεί κελιά ιόντων λιθίου τοποθετημένα εκεί όπου βρισκόταν ο αρχικός 12κύλινδρος κινητήρας Rapide και το κιβώτιο ταχυτήτων. Το σύστημα συσσωρευτών τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος και οι οποίοι καθιστούν το ισοδύναμο ροπής 602bhp.

Θα είναι το πιο ισχυρό διαθέσιμο sedan Rapide.

Το Rapide E προστίθεται σε μια νέα σειρά ηλεκτροκίνητων πολυτελών οχημάτων, όπως το Jaguar I-Pace, το Mercedes-Benz EQ, το Audi E-Tron και το Porsche Taycan. Η Bayerische Motoren Werke AG ανακοίνωσε την παρουσίαση του επερχόμενου ηλεκτροκίνητου οχήματος iVision Next, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο. Η Pininfarina ανακοίνωσε μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Όλοι σκοπεύουν να ανταγωνιστούν το γνωστό μοντέλο της Tesla, η οποία ανέπτυξε το ολοκαίνουργιο (και ωραίο) μοντέλο S που έχει αναστατώσει την αγορά ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων εδώ και χρόνια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required