Γενικός Δείκτης:731.290.79%
EUR/USD: 1.1189

Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός της Airbnb είναι ο εαυτός της

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μόλις πριν από δύο χρόνια, η φιλοσοφία της Airbnb ήταν «συμβιβασμός».

Στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, και της Νέας Ορλεάνης, η εταιρεία διαμοιρασμού ακινήτων συμφωνούσε να επιβάλλει όρια στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Οι μισθωτές θα μπορούσαν να κλείσουν μόνο μέχρι το πολύ 60 μέρες το χρόνο τα ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η Airbnb μάλιστα παραιτήθηκε από τη δικαστική μάχη με τη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας πως θα συνεργαστεί με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να περιοριστεί η δράση όσων λετιουργούσαν ξενοδοχεία παρανόμως.

Όμως οι μέρες αυτές πέρασαν. Πλέον, η Airbnb βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Νέα Υόρκη σε τρεις διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις ως προς το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το «χέρι» των Αρχών της πόλης προκειμένου να αστυνομεύσει τις ενοικιάσεις.

Οι διαμάχες σε Φλώριδα και Καλιφόρνια Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να δημιουργήσουν μεγάλα νομικά προηγούμενα μεταξύ της δύναμης και ικανότητας της Airbnb και άλλων εταιρειών (στη λεγόμενη οικονομία διαμοιρασμού) να ασκούν επιρροή σε κυβερνήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Παρότι η Airbnb δεν είναι τόσο εριστική όσο ήταν Uber υπό την ηγεσία του Tracis Kalanick, ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως πλέον είναι δύσκολο να δει κανείς τη διαφορά μεταξύ των δύο, και πως είναι όλο και δυσκολότερο να συνεργαστούν με την Airbnb.

Εν κατακλείδι, η σκληρότερη γραμμή της Airbnb ενάντια στους ανταγωνιστές/εχθρούς της σε διάφορες πόλειες δε φαίνεται να αποδίδει ακόμη και πιθανόν να βλάψει την προσπάθεια της να είναι έτοιμη για IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά) μέχρι τον επόμενο χρόνο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required