Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία που εκπλήσσει ευχάριστα...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ποια ήταν η χειρότερη μετοχή τεχνολογίας στον κόσμο πριν από μερικούς, μόνο, μήνες, κι έγινε η πιο περιζήτητη την Κίνα, ργανώνοντας μια δυναμική επιστροφή από την απομάκρυνσή της από το δείκτη αναφοράς του Χονγκ Κονγκ;

Η Lenovo Group Ltd. σημείωσε άνοδο 43% σε σχεδόν πέντε μήνες από την ανακοίνωση της κατάργησής της από τον δείκτη Hang Seng - αύξηση που είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη κινεζική τεχνολογική μετοχή κατά την ίδια περίοδο, ξεπερνώντας τον ευρύτερο δείκτη Hang Seng, που αυτόν τον μήνα κατέρρευσε σε μια αγορά πωλήσεων.

Η ταχεία ανάκαμψη των μετοχών της εταιρείας που κατασκευάζει PC αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές που είχαν εξοικειωθεί με το γεγονός ότι η Lenovo είναι η τεχνολογική εταιρεία με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως, φτάνοντας τις απώλειές της στο 56% μεταξύ Μαρτίου 2013 και Απριλίου, καθώς επανειλημμένα χάνει τους στόχους της ανάκαμψης στο χώρο των smartphones.

"Τα βασικά στοιχεία της Lenovo έχουν μια δυναμική, η οποία εξέπληξε κάποιους επενδυτές", δήλωσε ο Linus Yip, στρατηγικός αναλυτής της First Shanghai Securities. "Η ιστορία της ανάκαμψης των πωλήσεων είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε μια καθοδική αγορά..."

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required