Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1215

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μπαίνει στο χρηματιστήριο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μία από τις μεγαλύτερες, πιο αμφιλεγόμενες αλλά και πιο μυστηριώδεις εταιρείες του κόσμου των κρυπτονομισμάτων ανοίγει τα «τεφτέρια» της για πρώτη φορά.

Η Bitmain, η μεγαλύτερη εταιρείας «εξόρυξης» (mining) ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε από τους Jihan Wu και Micree Zhan το 2013, ετοιμάζεται για αρχική δημόσια προσφορά (initial public offering, IPO) στις χρηματιστηριακές αγορές του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong Stock Exchange, HKSE).

Στην έκθεση που παρέδωσε στην HKSE, απορρέει πως τα έσοδα της Bitmain για το πρώτο εξάμηνο του 2018 δεκαπλασιάστηκαν σε ετήσια σύγκριση, στα 2,8 δισεκ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά στα καθαρά κέρδη για το ίδιο χρονικό διάστημα, ανήλθαν σε 700 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 800% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Κι όλα αυτά παρά τη σημαντική υποχώρηση των τιμών στον κλάδο κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά, η συνολική αξία του κλάδου έχει υποχωρήσει πλέον στα περίπου 220 δισεκ. δολάρια, έναντι 900+ δισεκ. από τα επίπεδα ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2017.

ipobeforeitstool.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required