Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Το καλύτερο τρίμηνο από το 2016 καταγράφει η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να είναι έτοιμη για το καλύτερο ημερολογιακό τρίμηνο της τελευταίας διετίας, παρά την ασθενέστερη από την αναμενόμενη απόδοσή της τον Αύγουστο.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αγγλίας αυξήθηκε κατά 0,7% κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Μόνο τον Αύγουστο, η παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,1%. Ωστόσο, μια παρόμοια απόδοση τον Σεπτέμβριο θα άφηνε την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο στο 0,6%, από 0,4% που ήταν στο δεύτερο και το μεγαλύτερο ποσοστό από το τέλος του 2016.

Τα στοιχεία αυτά βοηθούν να γίνει κατανοητό γιατί η Τράπεζα της Αγγλίας τον Αύγουστο αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο σημείο από το 2009. Η ετήσια αύξηση τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν 1,5%, γύρω από το "όριο ταχύτητας" της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η λίρα παρουσίασε μικρές μόνο μεταβολές μετά από αυτά τα δεδομένα, καθώς διαπραγματευόταν στα $1.3154 από τις 9:37 π.μ. στο Λονδίνο.

strong_summer.png

 

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required