Γενικός Δείκτης:677.170.84%
EUR/USD: 1.1333

O Τζεφ Μπέζος μόλις έχασε 9,1 δισ. δολάρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η «βουτιά» των παγκόσμιων αγορών «έκοψε» 99 δισ. δολάρια από τις περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου την Τετάρτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση σε μια μέρα αυτή τη χρονιά στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος έχασε 9,1 δισ. δολάρια, τα περισσότερα στον δείκτη, καθώς οι μετοχές του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου παρουσίασαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων δύο χρόνων στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η «βουτιά» της Amazon μείωσε την περιουσία του Μπέζος στα 145,2 δισ. Δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, Bernard Arnault, διαμορφώθηκε στα 66,9 δισ. δολάρια – χαμηλότερη κατά 4,5 δισ. - καθώς οι μετοχές της αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών LVMH υποχώρησαν. Ο Arnault είδε περισσότερα από τα μισά κέρδη του αυτή τη χρονιά να εξαφανίζονται.

Συνολικά, 17 «παίκτες» έχασαν περισσότερα από 1 δισ., με τον Warren Buffett να χάνει το 4,9% της περιουσίας του. Οι 67 πλουσιότεροι μεγιστάνες της τεχνολογίας,  συμπεριλαμβανομένου του Bill Gates και του Mark Zuckerberg, έχασαν συνολικά 32,1 δισ. δολάρια από τις περιουσίες τους.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής δέχτηκαν το μεγαλύτερο «χτύπημα», στα 54,5 δισ. δολάρια, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στο δείκτη του Bloomberg.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required