Γενικός Δείκτης:715.940.21%
EUR/USD: 1.1357

Ο Μακρόν δεν είναι πλέον ο αγαπητός ηγέτης του γαλλικού λαού

  • ( UPD -08/11/2018 15:41 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν περιοδεύει τα πεδία μάχης της Γαλλίας από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο αυτή την εβδομάδα για να τονίσει τους κινδύνους που θέτει η αναζωπύρωση του εθνικισμού στην Ευρώπη.

Αλλά οι ψηφοφόροι δεν ενδιαφέρονται για αυτά.

Ενδιαφέρονται περισσότερο να ασχοληθεί ο πρόεδρος με τη βιομηχανική παρακμή που έχει καταστρέψει τη βορειοανατολική Γαλλία από τη δεκαετία του '70, απ 'ό, τι να τον βλέπουν να κόστισαν μαζί τους τις εκδηλώσεις για τον πόλεμο των τάφρων, που κοστίζουν εκατομμύρια ζωές πριν από έναν αιώνα.

Την ώρα που ο Μακρόν προειδοποιεί για την παγκόσμια απειλή της κλιματικής αλλαγής, οι θυμωμένοι ψηφοφόροι θέλουν να μάθουν γιατί ο αγώνας του να εκπληρώσει τις δεσμεύσει του στον προϋπολογισμό σημαίνει αύξηση των φόρων βενζίνης και μείωση των εισοδημάτων των συνταξιούχων. Εν τω μεταξύ, οι προειδοποιήσεις σχετικά με τα διδάγματα της αιματηρής ιστορίας της Ευρώπης πνίγονται από τις εθνικιστικές υποσχέσεις για ένα ευκολότερο μέλλον αφού η Γαλλία μπορέσει να υπερασπιστεί και πάλι τα σύνορά της.

"Η σημερινή πολιτική δεν λειτουργεί για μένα", είπε στον Μακρόν μια γυναίκα που προσέγγισε τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Charleville-Mezieres την Τετάρτη. "Είμαι 57 ετών και ποτέ δεν είχα διαμαρτυρηθεί στους δρόμους. Ποτέ. Αλλά για σας πρέπει να το κάνω", του είπε.

Με τη δημοτικότητα του Μακρόν να πέφτει σε νέα χαμηλά σχεδόν κάθε εβδομάδα, η διαδήλωση στις 17 Νοεμβρίου ενάντια στις αυξανόμενες τιμές βενζίνης απειλεί να μετατραπεί σε μια εθνική διαμαρτυρία ενάντια στον πρόεδρο. Αλλά ο ίδιος αρνείται να παρεκτραπεί από την πορεία του.

"Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να αγωνιζόμαστε και ξέρω ότι εσείς αγωνίζεστε", είπε στην θυμωμένη γυναίκα. "Πρέπει να επιδιορθώσουμε 30 χρόνια κακών πολιτικών και έτσι θα συνεχίσουμε. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε".

Από τότε που νίκησε τη Μαρίν Λε Πεν τκαι ανέλαβε την εξουσία το Μάιο του περασμένου έτους, ο Γάλλος ηγέτης προσπάθησε να συγκεντρώσει γύρω του ανθρώπους που πιστεύει ότι θα μπορέσουν να αντισταθούν στο δέλεαρ του εξτρεμισμού στις «ταραγμένες στιγμές» που βλέπει να έρχονται.

Η πρόκληση του εθνικισμού

Ωστόσο, ο αγώνας ενάντια σε αυτό που ο Μακρόν αποκαλεί τις "σκοτεινές δυνάμεις" του εθνικισμού, δεν πηγαίνει καλά.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει το κόμμα του, η Δημοκρατία του Μάρτιου, να πηγαίνει στήθος με στήθος με το Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν στις ευρωπαϊκές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Η στάση του Μακρόν δεν αλλάζει: Δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τις σκληρές πολιτικές που πιστεύει ότι είναι απαραίτητες για την οικονομία και την εδραίωση της ευρωπαϊκού πρότζεκτ.

Εκεί, ανάμεσα στους κρατήρεςς που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χωράφια γύρω από το Eparges, μίλησε για βετεράνους του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου που είδαν τις πόλεις τους να καταστρέφονται από έναν δεύτερο πόλεμο λιγότερο από μια γενιά αργότερα.

"Αν δεν είμαστε προσεκτικοί οι ίδιοι δαίμονες που συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στις κοινωνίες μας, έτοιμοι να εκτελέσουν το έργο τους από το χάος και το θάνατο, θα επιστρέψουν", είπε.

Ωστόσο, πιο ρεαλιστικές ανησυχίες εμψύχωσαν το πλήθος περίπου 200 ανθρώπων στο Charleville-Mezieres. Στη βροχή, ο πρόεδρος πέρασε 30 λεπτά μιλώντας στους ανθρώπους για τα προβλήματά τους. Σε μια γυναίκα, εξήγησε πώς να πάρει κρατικές εκπτώσεις για μια νέα αγορά αυτοκινήτου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required