Γενικός Δείκτης:714.820.05%
EUR/USD: 1.1365

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed και παραμένει σε σταθερή τροχιά χάραξης νομισματικής πολιτικής, καθώς αναμένεται η επόμενη αύξηση τον Δεκέμβριο, εφόσον συνεχιστεί η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οι αυξημένοι δασμοί και μισθοί που θα τροφοδοτήσουν άνοδο του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, αμετάβλητο στο 2%-2,25% διατήρησε το εύρος επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), επιβεβαιώνοντας στις προσδοκίες αναλυτών και επενδυτών.

Οι αγορές δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα καθώς είχε προεξοφληθεί η απόφαση, ο S&P συνεχίζει να υποχωρεί ελαφρά, μετά και το τριήμερο ανοδικό ράλι. Στο 1,14 ενισχύεται το δολάριο (EUR/USD).

Όπως αναφέρει στο ανακοινωθέν της η Fed, (από την τελευταία συνεδρίαση, τον περασμένο Σεπτέμβριο ) η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται, ενώ η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με έντονο ρυθμό.

Οι θέσεις εργασίας αυξάνονται σημαντικά, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί συνεχώς.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέχισαν να αυξάνονται με έντονο ρυθμό, ωστόσο η βελτίωση των επιχειρηματικών επενδύσεων επιβραδύνθηκε.

Σε δωδεκάμηνη βάση, τόσο ο γενικός όσο και ο δομικός (εκτός από τρόφιμα και ενέργεια) πληθωρισμός, παραμένουν κοντά στον στόχο του 2%, επισημαίνεται.

Η Τράπεζα αναμένει περαιτέρω επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, της αγοράς εργασίας και τιμή πληθωρισμού κοντά στο 2%, μεσοπρόθεσμα.

«Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές φαίνονται σχεδόν ισορροπημένοι», σχολιάζεται, χωρίς να αναφερθεί κάτι για τις ενδιάμεσες εκλογές ή τις εμπορικές εντάσεις.

Να σημειωθεί πως η Επιτροπή (με δικαίωμα ψήφου) αποτελείται από τον πρόεδρο Jerome H. Powell και τους/τις: John C. Williams, Thomas I. Barkin, Raphael W. Bostic, Lael Brainard, Richard H. Clarida, Mary C. Daly, Loretta J. Mester και Randal K. Quarles.

Η Fed θα πραγματοποιήσει μία ακόμη συνεδρίαση για το έτος, τον Δεκέμβριο.

fedspemttt.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required