Γενικός Δείκτης:716.030.22%
EUR/USD: 1.1355

Σε τέλμα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit - Παραιτήθηκε ο αδερφός του Johnson

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Jo Johnson εξέφρασε τη διαφωνία του σε ό,τι αφορά την πολιτική της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit, ζητώντας να έχουν οι πολίτες τον τελευταίο λόγο, μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο κ. Johnson -υποστηρικτής του «Remain» στο δημοψήφισμα του 2016- σημείωσε πως η συμφωνία για το Brexit που προτείνεται τώρα, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη η οποία προτάθηκε προ δύο ετών.

Έκανε, δε, λόγο για «τεράστιο λάθος», καθώς και για τη «μεγαλύτερη αποτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου από την κρίση του Σουέζ».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κρίσης του από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως τόνισε, οι ελπίδες για μια εύκολη εμπορική συμφωνία αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις.

Είπε επίσης ότι ο αδερφός του, Boris, είναι εξίσου δυσαρεστημένος με εκείνον, καθώς με το καθεστώς που προωθείται, η Βρετανία θα χάσει τα προνόμια που της έδινε η συμμετοχή της στην Ε.Ε., ωστόσο θα συνεχίσει να έχει υποχρεώσεις απέναντι στις Βρυξέλλες.

Διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσαν εκπροσώπους των κυβερνήσεων των 28 κρατών μελών ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να κλείσει μια συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit, ανέφεραν διπλωμάτες.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερες διαβουλεύσεις» τόνισε ένας διπλωμάτης.

Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Μέι επανέλαβε σήμερα πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required