Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1163

Επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων στη Google για τον τρόπο που αντιμετωπίζει καταγγελίες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια ομάδα υπαλλήλων της Google απηύθυνε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο Sundar Pichai, ζητώντας καλύτερες συνθήκες για χιλιάδες συνεργάτες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού, αυτού του πραγματικού γίγαντα του διαδικτύου.

Τον περασμένο μήνα, η Alphabet Inc. επανεξέτασε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, αλλά οι επικαιροποιημένες πολιτικές απέκλεισαν σε μεγάλο βαθμό τους εποχικούς, τους πωλητές και συμβασιούχους εργαζομένους. Την Τετάρτη, μια ομάδα εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και συμβασιούχων έστειλε επιστολή στον Pichai ζητώντας να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Συμπεριέλαβαν επίσης κι άλλα αιτήματα, όπως την πρόσβαση σε εταιρικά ηλεκτρονικά μηνύματα και συσκέψεις στελεχών των κεντρικών γραφείων, καλύτερη ιατρική περίθαλψη και οφέλη, καθώς και μια πιο διαφανή διαδικασία για την υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

"Θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα κακομεταχείριση και να μας αγνοούν εάν παραμείνουμε σιωπηλοί", γράφουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή. "Η Google έχει τη δύναμη - και τα χρήματα - για να διασφαλίσει ότι θα αντιμετωπιζόμαστε δίκαια."

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση των υπαλλήλων της Google που μιλάνε δημόσια, σε μια στιγμή που η εταιρεία κατηγορείται για τον εκ μέρους της χειρισμό κρουσμάτων σεξουαλικής κακομεταχείρισης, τις συμβάσεις με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και το σχέδιο για την οικοδόμηση μιας μηχανής αναζήτησης στην Κίνα, υπό καθεστώς λογοκρισίας. Η Google έχει πει ότι έχει αυστηρούς κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι πωλητές και οι προμηθευτές αντιμετωπίζονται σε περίπτωση παραπτώματος και διερευνά πότε ένας συνεργάτης υποβάλλει καταγγελία εναντίον υπαλλήλου της Google.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required