Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1159

Η Citigroup προειδοποιεί για συρρίκνωση των εσόδων λόγω μεταβλητότητας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Για σημαντική συρρίκνωση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου 2018 προειδοποίησε η Citi (όμιλος Citigroup), μέσω του CFO John Gerspach -μίλησε σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της κολοσσιαίας τράπεζας, πλήγμα για τα έσοδα θα αποτελέσει μεταξύ άλλων η αγορά σταθερού εισοδήματος, καθώς οι αυξημένες αποδόσεις έχουν μειώσει τον όγκο συναλλαγών.

Στην ίδια συνεδρίαση μίλησε και ο επικεφαλής της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος δεν αναμένει ιδιαίτερη μεταβολή σε ετήσια σύγκριση.

Σε ό,τι αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της Bank of America, Brian Moynihan, αναμένει αύξηση στα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής.

Πίσω πάλι στη Citigroup, υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 12% τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς η αμερικανική τράπεζα περιέκοψε τα έξοδά της και επωφελήθηκε από τους χαμηλότερους φόρους.

Ειδικότερα, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 4,62 δισ. δολ., ή 1,73 δολ. ανά μετοχή, από 4,13 δισ. δολ., ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα της Citi υποχώρησαν ελαφρώς στα 18,39 δισ. δολ., έναντι των 18,42 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.

Η τράπεζα ανέφερε ακόμη ότι τα λειτουργικά της έξοδα μειώθηκαν κατά 1%, στα 10,31 δισ. δολ.
Παράλληλα, η πρόβλεψη της τράπεζας έναντι φόρων μειώθηκε κατά 395 εκατ. δολ., λόγω της περικοπής των εταιρικών φορολογικών συντελεστών που εισήγαγε η αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές του 2018.

Τα έσοδα από το trading ομολόγων σημείωσαν άνοδο 9%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required