Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1166

Κέρδη-μαμούθ $1,12 δισ. εμφάνισε η Broadcom

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Καθαρά κέρδη-μαμούθ, ύψους 1,12 δισεκ. δολαρίων, παρουσίασε η Broadcom για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο (λήγει τέλους Οκτωβρίου 2018), ποσό υπερδιπλάσιο από τα 532 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.

Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 5,44 δισεκ. δολάρια, από 4,84 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα. Οι επιδόσεις του αμερικανικού κολοσσού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή να πραγματοποιεί «ράλι» άνω του 5% μετα-συνεδριακά, όταν είχε κλείσει με υποχώρηση 2,1%, στα 227,2 δολάρια -με χρηματιστηριακή αξία ύψους 95,4 δισεκ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι Broadcom απέσυρε στις 14 Μαρτίου 2018, την προσφορά ύψους 117 δισεκ. δολαρίων για την απόκτηση της Qualcomm, δύο ημέρες αφότου ο Πρόεδρος Τραμπ μπλόκαρε την εξαγορά επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Εάν προχωρούσε η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο. Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί τη Broadcom προπέτασμα κινεζικών συμφερόντων που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, ιδίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required