Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1297

Ώρα για αγορές στα κρυπτομίσματα;

  • ( UPD -12/12/2018 05:36 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Έπειτα από μία από τις χειρότερες υφέσεις που έχει βιώσει η αγορά κρυπτονομισμάτων στη σύντομη ιστορία τους μέχρι σήμερα, ένας κρίσιμος τεχνικός δείκτης μαρτυρά πως ίσως ήρθε η ώρα για ανάκαμψη, σύμφωνα με το κορυφαίο οικονομικό portal του πλανήτη.

Ο δείκτης Galaxy Crypto της Bloomberg, ο οποίος εξετάζει την πορεία των κυριότερων ψηφιακών νομισμάτων όπως Bitcoin και Ethereum, βρίσκεται πλέον σε «υπερπουλημένα» επίπεδα σύμφωνα με τον παγκόσμιο μετρητή GTI Global Strength Indicator, ο οποίος μετρά τη «δύναμη» μιας τιμής συγκρίνοντας μεμονωμένες ανοδικές ή καθοδικές κινήσεις διαδοχικών κλεισιμάτων (τα κρυπτονομίσματα δεν «κλείνουν» ποτέ, είναι 24/7 365 ημέρες το χρόνο, όπως η αγορά συναλλάγματος - κλείσιμο θεωρείται η ημερήσια μεταβολή).

Η τελευταία φορά που αυτός ο δείκτης ήταν υπερπουλημένος, δηλαδή είχε πιεστεί από όσες περισσότερες πωλήσεις γινόταν, ήταν στα τέλη Νουεμβρίου, και στη συνέχεια πραγματοποίησε ράλι 20% από τις 242 στις 290 μονάδες.

Παρότι ένα ενδεχόμενο ράλι ανακούφισης δεν σημαίνει απαραίτητα και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές μία άνοδος ενδέχεται να βρίσκεται προ των πυλών καθώς ο δείκτης έχει φτάσει σε χαμηλό έτους, στην κρίσιμη ψυχολογική στήριξη των 200 μονάδων.

Τις τρεις τελευταίες φορές που ο δείκτης βρέθηκε κάτω από αυτό το επίπεδο ακολούθησαν σημαντικές άνοδοι τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 50% από τις αρχές Νοεμβρίου, με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα να «μιμούνται» την πτώση.

Ο δείκτης Bloomberg Galaxy αποτελεί μετρητή με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σχεδιασμένο να εκτιμά/υπολογίζει την απόδοση των κυριότερων κρυπτονομισμάτων σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

buythedip.png

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required