Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Μετά την επιβίωση της Μέι, οι traders της στερλίνας αναζητούν το επόμενο πολιτικό εμπόδιο...

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η βρετανική λίρα μπορεί να έχει κερδίσει μια παράταση, καθώς η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May επέζησε μιας προσπάθειας που σκοπό είχε να την εξαλείψει, αλλά η μοίρα της είναι πιθανό να εξαρτάται από την ικανότητά της να κερδίσει παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συμφωνία της σχετικά με το Brexit.

Η στερλίνα βρισκόταν σε άνοδο την Πέμπτη μετά την ημέρα με την καλύτερη επίδοσή της σε έξι εβδομάδες. Με τη May να είναι ασφαλής από την επίθεση την οποία δέχτηκε από το κόμμα της για τουλάχιστον ένα χρόνο, οι επενδυτές θα στραφούν προς τη συμφωνία του Brexit, η οποία δεν έχει ακόμα αρκετή υποστήριξη για να περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

"Η ψηφοφορία επιβεβαίωσε ότι το Συντηρητικό κόμμα είναι διαιρεμένο και ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη May, ώστε να περάσει τη Συμφωνία αν δεν λάβει υποστήριξη από ορισμένους βουλευτές των Εργατικών", δήλωσε ο Roberto Cobo Garcia, στρατηγικός αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στην BBVA. "Η υπεράσπιση της στερλίνας θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις, μόνο εάν εξασφαλισθεί ένα κανονικό Brexit ή ακόμα και ένα Bremain".

Η λίρα κέρδισε 0,4% φθάνοντας στα 1,2676 δολάρια στις 9:00 π.μ. στο Λονδίνο, μετά την υποχώρηση κατά 1,1% την Τετάρτη. Αυξήθηκε κατά 0,2% σε 89,82 πένες ανά ευρώ.

sterling.png

 

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required